Geoportal ČÚZK
Access to map products and services


Zvolte jazyk/Choose your language: Česky English




News on data sets

21.02.2024
Aktualizovaná data ortofota ČR
V rozsahu 1/2 ČR - západní poloviny území - byl aktualizován produkt Ortofoto ČR.
Data byla zpracována z leteckého snímkování v roce 2023. Přesné datum pořízení snímků pro jednotlivé mapové listy a přesný rozsah aktualizovaného území viz Stav aktualizace.
more
04.01.2024
ZABAGED® - aktualizace
Začátkem ledna 2024 byly zpřístupněny zaktualizované sady těchto typů objektů ZABAGED®: body polohového a body základního výškového bodového pole, budovy průběžně aktualizované podle dat ISKN, hranice správních jednotek a katastrálních území společně s definičními body správních celků, evidované silnice a dálnice a prvky ležící na nich – křižovatky úrovňové a mimoúrovňové, mosty, podjezdy, tunely a uzlové body silniční sítě, heliporty, letiště, obvody a osy letištních drah, nemocnice, zdravotnické zařízení, sociální zařízení, úřad veřejné správy, meteorologické stanice, železniční tratě, vlečky, přejezdy, železniční stanice, zastávky a jejich areály, hasičská stanice, zbrojnice, lanová dráha, lyžařský vlek. Průběžně byly během celého období aktualizovány definiční čáry ulic podle návrhu obcí současně s definičními body náměstí. Provedená byla aktualizace, resp. synchronizace lesní půdy kategorizované podle aktualizovaných hranic lesních celků v ZABAGED.
more

News archives


Kartografická soutěž Mapa roku 2020

16.09.2021

.
Kartografická soutěž Mapa roku 2020
Na kartografické konferenci v Ostravě byly v rámci 23. ročníku soutěže Mapa roku 2020 udělovány ceny za nejlepší kartografická díla vydaná na území České republiky.
Hodnotící komise České kartografické společnosti udělila Zvláštní ocenění Zeměměřickému úřadu za vývoj uživatelsky hodnotných webových mapových aplikací.
.
.