Geoportál ČÚZK
přístup k mapovým produktům a službám resortu


Zvolte jazyk/Choose your language: Česky English



Aktuality

15.03.2024
Úprava oddílu Aplikace
Více
28.02.2024
Novinky v aplikaci Geoprohlížeč
Více
21.02.2024
Aktualizovaná data ortofota ČR
Více
09.02.2024
Nové letecké snímky v aplikaci Archiv
Více
04.01.2024
ZABAGED® - aktualizace
Více

Archiv aktualit


Geoprohlížeč a informační stránky pro mobilní zařízení

30.01.2018

.
Geoprohlížeč a informační stránky pro mobilní zařízení
Byla zveřejněna odlehčená verze aplikace Geoprohlížeč, optimalizovaná pro ovládání na obrazovkách malých mobilních zařízení.
Novou aplikaci lze jednoduše spustit na adrese https://geoportal.cuzk.cz/mapycuzk prostřednictvím webového prohlížeče.
Další možností je použít stejnou URL adresu jako pro přístup do Geoprohlížeče: https://geoportal.cuzk.cz/geoprohlizec. Aplikace sama detekuje použité zařízení a v případě mobilního zařízení se automaticky přepne do odlehčené verze.

Původní mobilní aplikace Mapy ČÚZK, dostupné ve speciálních verzích pro jednotlivé operační systémy iOS (Apple), Android a Windows prostřednictvím App Store, Google Play a Windows Store již nebudou nadále podporovány.

Současně s mobilní verzí Geoprohlížeče byla zveřejněna i odlehčená verze informačních stránek Geoportálu ČÚZK. Ve výběru základních informací o datových sadách a službách lze v CZ i EN verzi přehledně listovat i na obrazovce mobilního telefonu. Odkazy na prohlížení produktů směřují do mobilní verze Geoprohlížeče. Také v tomto případě, zde pro URL adresu https://geoportal.cuzk.cz, je použita automatická detekce mobilního zařízení. Na každé stránce lze použít odkaz pro zobrazení Geoportálu ČÚZK s kompletním obsahem.
.
.