Geoportal ČÚZK
Access to map products and services


Zvolte jazyk/Choose your language: Česky English




News on data sets

21.02.2024
Aktualizovaná data ortofota ČR
V rozsahu 1/2 ČR - západní poloviny území - byl aktualizován produkt Ortofoto ČR.
Data byla zpracována z leteckého snímkování v roce 2023. Přesné datum pořízení snímků pro jednotlivé mapové listy a přesný rozsah aktualizovaného území viz Stav aktualizace.
more
04.01.2024
ZABAGED® - aktualizace
Začátkem ledna 2024 byly zpřístupněny zaktualizované sady těchto typů objektů ZABAGED®: body polohového a body základního výškového bodového pole, budovy průběžně aktualizované podle dat ISKN, hranice správních jednotek a katastrálních území společně s definičními body správních celků, evidované silnice a dálnice a prvky ležící na nich – křižovatky úrovňové a mimoúrovňové, mosty, podjezdy, tunely a uzlové body silniční sítě, heliporty, letiště, obvody a osy letištních drah, nemocnice, zdravotnické zařízení, sociální zařízení, úřad veřejné správy, meteorologické stanice, železniční tratě, vlečky, přejezdy, železniční stanice, zastávky a jejich areály, hasičská stanice, zbrojnice, lanová dráha, lyžařský vlek. Průběžně byly během celého období aktualizovány definiční čáry ulic podle návrhu obcí současně s definičními body náměstí. Provedená byla aktualizace, resp. synchronizace lesní půdy kategorizované podle aktualizovaných hranic lesních celků v ZABAGED.
more

News archives


ZABAGED® - aktualizace

13.07.2022

.
ZABAGED® - aktualizace
Začátkem července 2022 byly zpřístupněny uživatelům zaktualizované sady těchto typů objektů ZABAGED®: definiční body adresních míst, hranice správních jednotek a katastrálních území společně s definičními body správních celků, včetně aktualizace státní hranice, železniční tratě a vlečky, železniční přejezdy, železniční stanice a zastávky včetně jejich areálů, evidované silnice a dálnice a prvky ležící na nich – křižovatky úrovňové a mimoúrovňové, mosty, podjezdy, tunely, parkoviště, odpočívky a uzlové body silniční sítě, elektrárny, větrné motory, rozvodny a transformovny, elektrické vedení a stožáry, golfové areály, suché nádrže. Provedená byla aktualizace lesní půdy kategorizované. Průběžně byly během celého období aktualizovány definiční čáry ulic podle návrhu obcí současně s definičními body náměstí.

Ve 2. čtvrtletí 2022 byla dokončena plošná aktualizace ZABAGED® na celém území mapových listů Základní topografické mapy ČR 1:50 000: 0202-C, 0202-D, 0203-A, 0203-C, 0305-B, 0408-C, 0408-D, 0508-A, 0508-B, 0604-D, 0605-C, 0705-A, 0705-C, 0708-D, 0709-A a dále byla dokončena na vybraných částech území mapových listů Základní topografické mapy ČR 1:50 000: 0205-D, 0406-D, 0506-B.

Ve 2. čtvrtletí 2022 byly v rámci zpřesňování stavebních objektů v ZABAGED® (na podkladě existující kresby v ISKN, Ortofota ČR, výstupů z dat leteckého laserového skenování a dalších dostupných zdrojů) aktualizovány budovy a další stavební objekty v okresech Beroun, Břeclav, Český Krumlov, Děčín, Domažlice, Havlíčkův Brod, Hodonín, Jablonec nad Nisou, Jihlava, Klatovy, Liberec, Nymburk, Opava, Pardubice, Pelhřimov, Plzeň-sever, Prachatice, Příbram, Rakovník, Rokycany, Sokolov, Tábor, Teplice, Třebíč, Uherské Hradiště, Ústní nad Labem, Ústí nad Orlicí, Vyškov.

Více informací o stavu aktualizace je uvedeno v tabulce Informace o produktu, v oddíle Aktualizační cyklus - stav aktualizace.
.
.